Ułatwienia dostępu

Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

 

 

UWAGA! Jeszcze tylko do 9 maja br. można zgłaszać chęć wzięcia udziału w Konkursie Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk” organizowanym przez Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk” już po raz 11. Konkurs odbędzie się 25 maja 2014 r. podczas imprezy plenerowej „Dla Krajny i Pałuk Wawrzyniec kucharzy”.

Do konkursu można zgłaszać produkty i potrawy w 5 kategoriach:

1. Produkty i potrawy mięsne (w tym zupy mięsne);

2. Produkty i potrawy jarskie (w tym zupy jarskie) oraz potrawy z ryb (w tym zupy rybne);

3. Przetwory owocowe i warzywne (NOWOŚĆ!)

4. Napoje i nalewki;

5. Wyroby piekarnicze i cukiernicze.


Podmiotami uprawnionymi do udziału w Konkursie są:

- sołectwa

- Koła Gospodyń Wiejskich

- lokalne organizacje (formalne i nieformalne)

- wytwórcy produktów lokalnych (zarówno podmioty prawne, jak i osoby fizyczne)

z terenu powiatu nakielskiego oraz z obszarów leżących w obrębie historycznej Krajny i Pałuk.


Na zwycięzców czekają nagrody o łącznej wartości ok. 3,5 tys. zł!

Regulamin Konkursu oraz Karta Zgłoszeniowa do pobrania poniżej. Uczestnikom Konkursu Organizatorzy zapewniają bezpłatne stoisko wystawowe – zgodnie z zamówieniem.

 

DO POBRANIA

  1. ZGŁOSZENIE - Kulinaria Smaki KiP
  2. Regulamin konkursu SKiP 2014

Odwiedź także

Polecamy

Szukaj

Copyright © 2024 Wszelkie prawa zastrzezone.