Ułatwienia dostępu

Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

 

Nakło nad Notecią, 26.11.2018 r.

22 listopada odbyły się ostatnie warsztaty kulinarne przeprowadzone w ramach projektu „Cztery Pory Roku na Krajnie”. Tematem przewodnim były „Krajeńskie Smaki – zima” – młodzież z obszaru 4 partnerskich LGD przygotowywała potrawy z karpia i gęsiny. Warsztaty prowadziła Pani Bogusława Laskowska w Centrum Dziedzictwa Kulinarnego i Turystyki Wiejskiej w Minikowie. Uczestnicy sprawnie i ochoczo zabrali się do intensywnej pracy, czego efektem były m.in. pierogi z gęsiną, zupa rybna z makaronem (również świeżo zrobionym), karp w galarecie i karp po żydowsku. Spotkanie zakończyło się wspólną degustacją przygotowanych potraw.

 

Odwiedź także

Polecamy

Szukaj

Copyright © 2024 Wszelkie prawa zastrzezone.