Ułatwienia dostępu

Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

 

Dzieci i młodzież uczestnicząca w projekcie współpracy „Cztery Pory Roku na Krajnie” ponownie zgromadziła się na warsztatach kulinarnych, temat przewodni: „Krajeńskie Smaki – jesień”. 26 października 2018 r. w Folwarku Hawaje przyszli kucharze jak zwykle stanęli na wysokości zadania i przygotowali wspaniałe posiłki - produkty, potrawy i przetwory z grzybów i owoców lasu

Podczas przerwy w gotowaniu, Dyrektor Muzeum Ziemi Złotowskiej w Złotowie przeprowadziła bardzo ciekawy wykład etnograficzny o krajnie, a Dyrektor LGD „Krajna Złotowska” opowiedział o historii samego Folwarku Hawaje. Warsztaty zakończyły się wspólną degustacją przygotowanych potraw.

Wspólne zdjęcie z warsztatów zostało zrobione przy wspaniałym muralu, stworzonym na pamiątkę przez twórców filmu „Twój Vincent”.

 

Odwiedź także

Polecamy

Szukaj

Copyright © 2024 Wszelkie prawa zastrzezone.