Ułatwienia dostępu

Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

 

Nakło nad Notecią, 05.10.2018 r.

Uczestniczki serii warsztatów kulinarnych w ramach projektu współpracy „Cztery Pory Roku na Krajnie” spotkały się ponownie w dniach 27- 28 września 2018 r., tym razem w Centrum Dziedzictwa Kulinarnego i Turystyki Wiejskiej w Minikowie.

Spotkanie było czwartym i ostatnim z cyklu "Produkty lokalne Krajny szansą na biznes" - warsztaty dla planujących uruchomienie działalności gastronomicznej/cateringowej, który skierowany był do osób planujących utworzenie działalności gastronomicznej lub cateringowej, pt.: „Kuchnia krajeńska współcześnie – potrawy na przyjęcia bankietowe”.

Panie zmierzyły się z przygotowywaniem rozmaitych potraw i przystawek z karpia i gęsiny. Efektem dwóch dni kuchennych wysiłków był stół wypełniony pięknie zaprezentowanymi daniami i ozdobami – również jadalnymi. Przygotowywanie dekoracji było odrębnym elementem warsztatów. Za materiały do wykonywania smakowitych dzieł sztuki posłużyły arbuzy, melony, jabłka, papryczki i wiele innych. Podczas degustacji przyrządzonych potraw wszystkie uczestniczki otrzymały certyfikaty ukończenia szkolenia.

Odwiedź także

Polecamy

Szukaj

Copyright © 2024 Wszelkie prawa zastrzezone.