Ułatwienia dostępu

Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

 

Drugi zjazd warsztatów dla dorosłych pn. „Produkty lokalne Krajny szansą na biznes” odbył się w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Więcborku, w dniach 01-02 czerwca 2018 r. Warsztaty realizowane są w ramach projektu współpracy „Cztery Pory Roku na Krajnie”. Celem zadania jest przygotowanie uczestników – grupy wskazanej w LSR jako defaworyzowana ze względu na dostęp do rynku pracy do świadczenia usług gastronomicznych/cateringowych z wykorzystaniem lokalnych zasobów obszaru historycznej Krajny.

 

 

 

Dwudniowy zjazd obejmował: 

Warsztaty „Kuchnia krajeńska wczoraj” – potrawy na wiejskie biesiady

Wykład wprowadzający przeprowadził Paweł Toczko, który przybliżył zasady organizacji imprez biesiadnych oraz zasady pozyskiwania oraz przerabiania dziczyzny. Po wysłuchaniu powyższych zasad uczestnicy przystąpili do przygotowywania tradycyjnych potraw biesiadnych - pod okiem profesjonalnego kucharza Piotra Skibickiego.

 

 

Wszystkim uczestniczkom za udział dziękujemy.

Odwiedź także

Polecamy

Szukaj

Copyright © 2024 Wszelkie prawa zastrzezone.