Ułatwienia dostępu

Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

 

 Nakło nad Notecią, 30.05.2018 r.

 

Pierwsze warsztaty dla dorosłych pn. „Produkty lokalne Krajny szansą na biznes” odbyły się w hotelu Cieszymir, w dniach 25-26 maja 2018 r. Warsztaty realizowane są w ramach projektu współpracy „Cztery Pory Roku na Krajnie”.

Był to pierwszy z czterech zjazdów dla dorosłych planujących uruchomienie działalności gastronomicznej/cateringowej.

 

 

Dwudniowy zjazd obejmował: 


1. Wykład wprowadzający w tematykę następujących zagadnień: 

 

  • Kiedy zachodzi potrzeba zarejestrowania działalności gospodarczej? 
  • Przepisy sanitarno–epidemiologiczne w działalności gastronomicznej i cateringowej.
  • Działanie 19.2 PROW 2014 – 2020 jako źródło finansowania działalności gastronomicznej/cateringowej.

 

2. Warsztaty „Zasady organizacji imprez okolicznościowych oraz dekoracje stołów i pomieszczeń”:

 

  • Zasady kompletowania zastawy stołowej. Przygotowanie i nakrycie stołu.
  • Zasady organizacji imprez okolicznościowych.
  • ABC obsługi kelnerskiej.
  • Nauka układania serwetek.
  • Typy kompozycji florystycznych na różne okazje.

 

 

Wszystkim uczestniczkom za udział dziękujemy.

 

Zjazd II już w najbliższy weekend u kolejnego partnera projektu w Więcborku.

Odwiedź także

Polecamy

Szukaj

Copyright © 2024 Wszelkie prawa zastrzezone.