Nakło nad Notecią, 30.05.2018 r.
Pierwsze warsztaty dla dorosłych pn. „Produkty lokalne Krajny szansą na biznes” odbyły się w hotelu Cieszymir, w dniach 25-26 maja 2018 r. Warsztaty realizowane są w ramach projektu współpracy „Cztery Pory Roku na Krajnie”.
Był to pierwszy z czterech zjazdów dla dorosłych planujących uruchomienie działalności gastronomicznej/cateringowej.
Dwudniowy zjazd obejmował:
1. Wykład wprowadzający w tematykę następujących zagadnień:
- Kiedy zachodzi potrzeba zarejestrowania działalności gospodarczej?
- Przepisy sanitarno–epidemiologiczne w działalności gastronomicznej i cateringowej.
- Działanie 19.2 PROW 2014 – 2020 jako źródło finansowania działalności gastronomicznej/cateringowej.
2. Warsztaty „Zasady organizacji imprez okolicznościowych oraz dekoracje stołów i pomieszczeń”:
- Zasady kompletowania zastawy stołowej. Przygotowanie i nakrycie stołu.
- Zasady organizacji imprez okolicznościowych.
- ABC obsługi kelnerskiej.
- Nauka układania serwetek.
- Typy kompozycji florystycznych na różne okazje.
Wszystkim uczestniczkom za udział dziękujemy.
Zjazd II już w najbliższy weekend u kolejnego partnera projektu w Więcborku.