Ułatwienia dostępu

Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

 

Nakło nad Notecią, 15.05.2018 r.

W ramach projektu współpracy „Cztery pory roku na Krajnie”, realizowanego przez cztery Lokalne Grupy Działania z terenu historycznej Krajny, 10.05.2018 r. odbyły się pierwszewarsztaty zbiorcze „Krajeńskie Smaki” – wiosna - realizowane na obszarze Stowarzyszenia Nasza Krajna z Sępólna Krajeńskiego. Motywem przewodnim były produkty i potrawy z dziczyzny. Z terenu Stowarzyszenia „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk” w zajęciach uczestniczyło 5 osób, wyłonionych z grupy uczestników kulinarnych zajęciach edukacyjnych dla dzieci i młodzieży pt. „Krajna od Kuchni”, które odbyły się 19 kwietnia w Minikowie.

 

Dodatkowo zajęcia  wzbogacone zostały lekcją muzealną pt. „Poznaj swój region – lekcja muzealna o historii, tradycji i sztuce Krajny”, którą przeprowadził przedstawiciel Muzeum Ziemi Krajeńskiej w Nakle nad Notecią. Warsztaty zakończono wspólną degustacją przygotowanych potraw.

Warsztaty odbyły się w pracowni  Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w  Więcborku. 

W ramach projektu zostaną jeszcze zrealizowane warsztaty tematyczne nawiązujące do kolejnych pór roku, lato, jesień, zima, na terenie kolejnych partnerów projektu.

 

Odwiedź także

Polecamy

Szukaj

Copyright © 2024 Wszelkie prawa zastrzezone.