Ułatwienia dostępu

Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

 

Pora odkurzyć babcine „przepiśniki”, wyciągnąć z szafy kuchenne fartuszki i zabrać się za wypróbowywanie przepisów na dania kuchni krajeńskiej i pałuckiej, bowiem już wkrótce konkurs kulinarny…

 

… doroczny Konkurs Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”, do udziału w którym zachęcamy w tym roku nie tylko sołectwa, KGW, lokalne organizacje i przedsiębiorców, ale także uczniów ze szkół podstawowych z terenu historycznej Krajny i Pałuk. Kucharzom młodego pokolenia dedykowana jest kategoria IV Konkursu: Dziecięce fantazje kulinarne.

 

Dla starszych Krajniaków i Pałuczan mamy w tym roku 3 kategorie:

I: Produkty i potrawy mięsne (w tym zupy mięsne);

II: Produkty i potrawy jarskie (w tym zupy jarskie) oraz potrawy z ryb (w tym zupy rybne);

III: Przetwory owocowe i warzywne.

 

Na zgłoszenia czekamy do 10 maja br. (włącznie). Rozstrzygnięcie Konkursu nastąpi w niedzielę 29 maja podczas imprezy plenerowej „Dla Krajny i Pałuk Wawrzyniec kucharzy” organizowanej przez Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk” we współpracy z Muzeum Ziemi Krajeńskiej.

 

W celu uzyskania szczegółowych informacji nt. Konkursu zachęcamy do kontaktu z pracownikami biura LGD: tel. 52 524-64-34, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Ponadto prosimy o zapoznanie się z Regulaminem XIII Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”.

 

 

Do łyżek – czas start!

 


 

Do pobrania:

Regulamin XIII Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”

Karta zgłoszenia w kat. I – III

Karta zgłoszenia w kat. dziecięcej

 

Odwiedź także

Polecamy

Szukaj

Copyright © 2024 Wszelkie prawa zastrzezone.