Ułatwienia dostępu

Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

 

Od dnia dzisiejszego, tj. od 14 kwietnia 2014 r.do 9 maja 2014 r. Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk” przyjmuje zgłoszenia uczestników dorocznego Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”. Tegoroczny konkurs odbędzie się 25 maja podczas wspólnej imprezy Partnerstwa i Muzeum Ziemi Krajeńskiej organizowanej pod hasłem „Dla Krajny i Pałuk Wawrzyniec kucharzy”, w godz. 10:00 – 16:00.

Do Konkursu zapraszamy sołectwa, Koła Gospodyń Wiejskich, lokalne organizacje (formalne i nieformalne) oraz innych wytwórców produktów lokalnych (zarówno podmioty prawne, jak i osoby fizyczne) z terenu powiatu nakielskiego oraz z obszarów leżących w obrębie historycznej Krajny i Pałuk.

 

Do konkursu można zgłaszać produkty i potrawy zaliczające się do 5 kategorii:

  • Produkty i potrawy mięsne (w tym zupy mięsne);
  • Produkty i potrawy jarskie (w tym zupy jarskie) oraz potrawy z ryb (w tym zupy rybne);
  • Przetwory owocowe i warzywne (NOWOŚĆ!)
  • Napoje i nalewki;
  • Wyroby piekarnicze i cukiernicze.

 

Zgłoszenia do konkursu należy dokonać na karcie zgłoszenia do 9 maja włącznie. O terminowości złożenia zgłoszenia decyduje data wpływu do biura LGD.

Oceny konkursowych produktów dokona 4-osobowe jury w trakcie majowej imprezy złożone m.in. ze specjalistów w zakresie produktów lokalnych oraz historii/etnografii regionu.

Dla laureatów konkursu przewidziano nagrody o łącznej wartości 3 548,55 zł, w tym:

  • patelnie elektryczne – 5 szt.
  • blendery – 5 szt.
  • patelnie teflonowane – 5 szt.
  • termosy z pompką – 5 szt.
  • stoły cateringowe – 5 szt.
  • czajniki bezprzewodowe – 5 szt.

 

 

Do pobrania:

  1. Regulamin Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego Smaki Krajny i Pałuk
  2. Karta zgłoszenia uczestnictwa w Konkursie

Odwiedź także

Polecamy

Szukaj

Copyright © 2024 Wszelkie prawa zastrzezone.