Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

Nakło nad Notecią, 09.11.2023


Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk” zaprasza do udziału w XIX Konkursie Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”.
Zachęcamy Koła Gospodyń Wiejskich, sołectwa oraz inne organizacje (formalne i nieformalne, w tym: stowarzyszenia, fundacje, OSP), działające na terenie powiatu nakielskiego, do udziału w konkursie.
Do wyboru 3 kategorie:
1. Wytrawne Smaki Krajny i Pałuk (potrawa o charakterze wytrawnym);
2. Słodkie Smaki Krajny i Pałuk (wyroby cukiernicze i piekarnicze);
3. Smaki Krajny i Pałuk zamknięte w słoiku (przetwory owocowe, warzywne, mieszane, inne przetwory, z wyłączeniem napojów alkoholowych).
Z zastrzeżeniem, iż każdy podmiot może zgłosić do Konkursu maksymalnie dwa Smaki Krajny i Pałuk. W sytuacji zgłoszenia dwóch Smaków Krajny i Pałuk do Konkursu, drugi Smak Krajny i Pałuk musi przynależeć do kategorii: Smaki Krajny i Pałuk zamknięte w słoiku.

Karty zgłoszeń prosimy dostarczyć do biura LGD w terminie od 09.11.2023 r. do 24.11.2023 r. do godziny 15.00 (włącznie) osobiście, za pośrednictwem poczty tradycyjnej bądź mailowo (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.). O terminowości złożenia zgłoszenia decyduje data wpływu do biura LGD. Regulamin oraz karty zgłoszeń znajdują się w plikach do pobrania poniżej.

Prezentacja Smaków Krajny i Pałuk oraz ich ocena nastąpi podczas finału Konkursu:
Termin: 01.12.2023 r., godz. 16.00
Miejsce: Gminne Centrum Kultury i Biblioteki im. Klary Prillowej w Kcyni

Zapraszamy mieszkańców powiatu nakielskiego!

Pliki do pobrania:
1. Regulamin XIX Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego "Smaki Krajny i Pałuk".
2. Karta Zgłoszenia.

 

Odwiedź także

Współpracujemy z

Szukaj

Copyright © 2024 Wszelkie prawa zastrzezone.