Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

Nakło nad Notecią, 02.12.2022 r.

W piątek, 02.12.2022 r., w świetlicy wiejskiej w Wolwarku odbył się Finał Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”. Do konkursu, którego tematem przewodnim była wigilia na Krajnie i Pałukach, wpłynęło 29 zgłoszeń w kategorii: dania wigilijne.

Oceny dań dokonała Komisja konkursowa, w składzie:


Przewodniczący Jury: Mateusz Balcerek – kucharz, właściciel firmy Gastro Szef Usł. Gastronomiczne
Członek Jury: Wioletta Borys - Stachowiak  - Wiceburmistrz gminy Szubin,
Członek Jury: Kamila Radzka - Januszewska – Prezes Zarządu LGD

Wyniki XVIII Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”

  • I miejsce: Wigilijna Fantazja Śledziowa – Koło Gospodyń Wiejskich Wąsosz
  • II miejsce: Sandacz korzenny - Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Olszewki i Lubaszcza,
  • III miejsce: Bożonarodzeniowe Klopsiki z Karpia w Grzybowej Pierzynce – Koło Gospodyń Wiejskich Dąbrówka Słupska
  • Wyróżnienie: Śledzie wigilijne z Pałuk – Cech Rzemiosł Różnych,
  • Wyróżnienie: Wigilijna Fasolinka – Koło Gospodyń Wiejskich Dziewierzewo.

 
Organizatorem Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego "Smaki Krajny i Pałuk" oraz sponsorem nagród był Zarząd Stowarzyszenia „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk”.

Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy, a uczestnikom XVIII edycji dziękujemy za uczestnictwo w konkursie.

Serdeczne podziękowania kierujemy w stronę Pani sołtys Wolwarka za wszelką pomoc i zaangażowanie.

Zapraszamy za rok!

 

Odwiedź także

Współpracujemy z

Szukaj

Copyright © 2024 Wszelkie prawa zastrzezone.