Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

Nakło nad Notecią, 29.06.2021 r.

Finał Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk” obfitował w atrakcje dla mieszkańców powiatu nakielskiego. 25. czerwca w Zajeździe WIK w Ślesinie spotkali się miłośnicy regionalnej kuchni.
Wykładem pt.: „Historia od kuchni – z garami przez wieki” zainteresowała uczestników Finału Anna Sergott - kustosz Muzeum Ziemi Krajeńskiej.
Kolejnym punktem wydarzenia był pokaz kulinarny w wykonaniu kucharza Mariusza Szweda- finalisty 3. sezonu programu "MasterChef".
Uczestnicy wzięli udział w show, w którym do degustacji powstały przystawka, danie główne oraz deser. Sami mieli okazję wziąć aktywny udział w gotowaniu.


Dziękujemy mieszkańcom za tak liczne przybycie.

 

 

Odwiedź także

Współpracujemy z

Szukaj

Zapisz się do Newslettera

Copyright © 2021 Wszelkie prawa zastrzezone.