Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

Nakło nad Notecią, 29.06.2021 r.

W piątek, 25.06.2021 r., w Zajeździe WIK w Ślesinie odbył się Finał Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”. Do konkursu, którego tematem przewodnim była tradycyjna kuchnia Krajny i Pałuk w nowoczesnej odsłonie, wpłynęło 12 zgłoszeń w kategorii: dania główne.

Oceny dań dokonała Komisja konkursowa, w składzie:


Przewodniczący Jury: Mariusz Szwed - finalista 3. sezonu programu "MasterChef"
Członek Jury: Wiesława Czajkowska - właścicielka Zajazdu WiK w Ślesinie,
Członek Jury: Henryka Tracz – przedstawiciel Zarządu LGD

Wyniki XVII Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”

  • I miejsce: Ruchanki z musem z kaczki – Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Olszewki i Lubaszcza,
  • II miejsce: Kaczka w sosie śliwkowym na puree z kiszonym czosnkiem niedźwiedzim w towarzystwie piklowanych gruszek - Stowarzyszenie Pod Egidą,
  • III miejsce: Zupa rybna z grzybkami leśnymi – KGW w Wielu
  • Wyróżnienie: Potrawka weselna - KGW ze Ślesina,
  • Wyróżnienie: Serowa poezja - KGW "Fajne Babki" z Dębionka.

 
Organizatorem Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego "Smaki Krajny i Pałuk" oraz sponsorem nagród był Zarząd Stowarzyszenia „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk”.

Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy, a uczestnikom XVII edycji dziękujemy za uczestnictwo w konkursie.

Zapraszamy za rok!

 

Odwiedź także

Współpracujemy z

Szukaj

Zapisz się do Newslettera

Copyright © 2021 Wszelkie prawa zastrzezone.