Ułatwienia dostępu

Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

Nakło nad Notecią, 08.06.2021 r.


Szanowni Państwo,
Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk” zaprasza do udziału w konkursie kulinarnym, którego tematem przewodnim jest tradycyjna kuchnia Krajny i Pałuk w nowoczesnej odsłonie w kategorii dania główne.
Zachęcamy Koła Gospodyń Wiejskich, sołectwa czy inne organizacje (formalne i nieformalne, w tym: stowarzyszenia, fundacje, OSP), działające na terenie powiatu nakielskiego do udziału w konkursie.


Tylko jedno danie główne łączące tradycję z nowoczesnością i nagrody dla każdego!


Karty zgłoszeń prosimy dostarczać do biura LGD w terminie od 28.05.2021 r. do 18.06.2021 r. do godziny 14.00 osobiście, za pośrednictwem poczty tradycyjnej bądź mailowo (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.). O terminowości złożenia zgłoszenia decyduje data wpływu do biura LGD. Regulamin oraz karty zgłoszeń w plikach do pobrania: https://bit.ly/2TEwyoH


Poddaj się ocenie finalisty 3. sezonu programu "MasterChef"!


Prezentacja dań oraz ich ocena nastąpi podczas Finału Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”
Termin: 25.06.2021 r., godz. 16.00
Miejsce: Zajazd WIK, ul. Nakielska 8, 89-121 Ślesin


W programie Finału konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”, podczas którego zostaną wyłonione najlepsze dania główne regionu Krajny i Pałuk:
Wykład: „Przy polskim stole”, który poprowadzi kustosz Muzeum Ziemi Krajeńskiej w Nakle nad Notecią, Anna Sergott
Pokaz kulinarny, przygotowanie 3 dań (przystawka, danie główne, deser) wraz z degustacją przygotuje kucharz, Mariusz Szwed- finalista 3. sezonu programu "MasterChef"
Zapraszamy mieszkańców powiatu nakielskiego!

 

Odwiedź także

Polecamy

Szukaj

Copyright © 2024 Wszelkie prawa zastrzezone.