Ułatwienia dostępu

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

 
Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania Stowarzyszenie “Partnerstwo dla Krajny i Pałuk”
współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
„Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji”. Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020”.

 Celem operacji jest sprawne wdrażanie LSR, w tym realizacja Planu Komunikacji. Wskaźnikiem osiągnięcia celu operacji jest finansowy postęp we wdrażaniu LSR.

Kontrast:
Czcionka:
A-
A+

BIURO STOWARZYSZENIA "PARTNERSTWO DLA KRAJNY I PAŁUK"

Biuro LGD czynne:
8:00 - 16:00 poniedziałek, środa, czwartek
8:00 - 17:00 wtorek
8:00 - 15:00 piątek

KONTAKT Z BIUREM:
e-mail: biuro@rlks.naklo.pl

kom. 607 822 024 - Dyrektor Biura LGD
kom. 607 822 019 - Główni specjaliści
kom. 577 753 019 - Specjalista ds. animacji i współpracy
tel. (52) 524 64 34

 

Nakło nad Notecią, 07.04.2017 r.

 

Zgodnie z wieloletnią tradycją Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk” zaprasza: sołectwa, Koła Gospodyń Wiejskich, lokalne organizacje (stowarzyszenia, fundacje, OSP) oraz pozostałych wytwórców produktów lokalnych (tj. podmioty prawne działające w branży kulinarnej) z terenu powiatu nakielskiego oraz z obszarów leżących w obrębie historycznej Krajny i Pałuk do udziału w XIV Konkursie Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”.

 

Celem konkursu jest upowszechnienie zasobów dziedzictwa lokalnego, a jego zadaniem – promocja i ocalenie od zapomnienia bogactwa kuchni regionalnej: krajeńsko-pałuckiej.

 

Zgłoszenia na konkurs przyjmowane są od 10.04.br. do 09.05.br. O terminowości złożenia zgłoszenia decyduje data wpływu Karty Zgłoszenia do biura Stowarzyszenia.

 

Każdy podmiot może zgłosić do konkursu max. 2 potrawy kulinarne. W jednej kategorii uczestnik konkursu może zgłosić tylko 1 potrawę.

 

Potrawy do konkursu mogą być zgłaszane w 4 kategoriach:

    • kategoria I – potrawy mięsne – schab, golonka i żeberka,
    • kategoria II – potrawy z ryb,
    • kategoria III – potrawy mączne – kluski i kluseczki (w tym pierogi),
    • kategoria IV – wyroby cukiernicze – baby i serniki.

 

Podsumowanie konkursu będzie miało charakter wydarzenia plenerowego, które zorganizowane zostanie 28 maja 2017 r. w Nakle nad Notecią w formie otwartej imprezy kulturalnej „Dla Krajny i Pałuk Wawrzyniec kucharzy”. W czasie wydarzenia uczestnicy konkursu będą mogli na przygotowanych stoiskach zaprezentować zgłoszone do konkursu potrawy nawiązujące do lokalnej tradycji kulinarnej.

 

Dla uczestników konkursu przewidziano nagrody o łącznej wartości ok. 2 500,00 zł.

 

Do pobrania:

1. Regulamin konkursu.

2. Karta Zgłoszenia.

 

 

Konkurs Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk” współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Odwiedź także

Polecamy

Szukaj

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

 
Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania Stowarzyszenie “Partnerstwo dla Krajny i Pałuk”
współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
„Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji”. Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020”.

 Celem operacji jest sprawne wdrażanie LSR, w tym realizacja Planu Komunikacji. Wskaźnikiem osiągnięcia celu operacji jest finansowy postęp we wdrażaniu LSR.

Copyright © 2024 Wszelkie prawa zastrzezone.